Kapcsolat

Ha szeretne többet megtudni a Biolotech ózonalapú fertőtlenítőgépeiről, esetleg nagyobb tételben vásárolna, vagy további információra van szüksége szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

Tel.: +36-1-950-4735
Email: info@megaplex.hu

Keressen meg!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

4 + 12 =

Gyakori kérdések

Hol ajánlott az ózon használta?

Röviden ott, ahol biztosra akarunk menni. Hatékonysága miatt ott érdemes használni az ózont, ahol a vírusos és bakteriális fertőzések és az ezekhez kapcsolódó szagok megszüntetése alapvető higiéniai követelmény. Légnemű halmazállapotának köszönhetően pedig ott ideális, ahol szempont, hogy egy terület legnehezebben elérhető, legeldugottabb részeit is fertőtlenítsük.

Hol nem érdemes használni az ózont?

Az ózon az egyik legerősebb oxidálószer, ami reakcióba lép minden élő organizmussal. Ezért csak úgy szabad használni, hogy a területen se emberek, se állatok, se növények ne maradjanak. Így pl. üvegházakban, vagy olyan helyeken, ahol sok állatot tartanak egy helyen, körülményes a használata. Mivel meghatározott ózonkoncentráció mellett garantálható a fertőtlenítő hatás, nyílt területen, légtérben nem lehet használni.

Mik az ózon korlátai?

Az eljárás tökéletesen semlegesíti a szagokat és minden mikroorganizmust elpusztít. Ám önmagában nem szünteti meg a foltokat és a piszkot, így nem helyettesíti a hagyományos takarítást.

A rossz szellőzés, magas páratartalom vagy más szennyeződés miatt az eredeti probléma is visszatérhet, ezért mindenképpen érdemes annak forrását megszüntetni a fertőtlenítés előtt.

Az ózon ezen kívül nem tud behatolni a zárt cellás (lényegében légmentesen zárt szerkezetű) anyagokba. Bár ez viszonylag ritkán fordul elő, ilyenkor a mélyreható fertőtlenítéséhez kiegészítő eljárások is szükségesek lehetnek.

Nem károsítja az ózon az eszközöket, bútorokat?

Nem, bár a területet el kell hagyni a fertőtlenítés idejére, és állatok, növények sem maradhatnak ott. A kezelés az élettelen berendezésekben, használati tárgyakban semmilyen kárt nem tesz. Speciális esetben, oxidációra kifejezetten hajlamos anyagokat károsíthat a nagy koncentrációjú ózon, de ezek nem jellemzőek az átlagos fertőtlenítési szituációban.

Mi a helyzet az élelmiszerekkel?

Az ózon kifejezetten az élőlények számára veszélyes, így a feldolgozott élelmiszerekre, folyadékokra nincs hatása. Sőt gyakran használják pl. ásványvíz fertőtlenítésére, illetve, mivel elnyerte a GRAS minősítést, így használható az emberi egészségre ártalmatlan adalékanyagként is az élelmiszergyártásban.

A szobanövények sejtfalait ugyanakkor nagy mennyiségben képes károsítani az ózon, ami a friss zöldségek és gyümölcsök esetében is igaz, ezért ezeket érdemes elpakolni a fertőtlenítés előtt.

Vannak kockázatai az ózonalapú fertőtlenítésnek?

Ha betartják a biztonsági előírásokat, akkor az ózongenerátor használata teljesen kockázatmentes. Sőt, mivel vegyszermenetes eljárás, gyakorlatilag a legbiztonságosabb fertőtlenítési forma, ami bárki számára elérhető.

Mit jelent az, hogy vegyszermentes?

Azt, hogy semmilyen vegyszert nem használ a generátor az ózon generálásához és semlegesítéséhez, azaz nem maradnak vegyszermaradékok a területen és a levegőben. Gépeink elektromos koronakisülések segítségével a levegő oxigén molekuláiból készítenek ózont.

Nem lehet ózont készen vásárolni?

Az ózon egy kifejezetten instabil molekula, ami önmagától is rövid időn belül oxigénmolekulákra bomlik le. Az ózon felezési ideje szobahőmérsékleten kb. 20 perc. Gyakorlatilag lehetetlen készen szállítani, így a helyszínen érdemes előállítani ózongenerátorok segítségével.

Mi a maximális terület, amit a rendszereink fertőtleníteni tudnak?

A terület méretének nincs felső korlátja. Megfelelő időráfordítás mellett bármekkora terület fertőtleníthető.

Mennyi ideig tart egy fertőtlenítés?

Ez elsősorban a terület méretétől és szennyezettségétől függ, de alapvetően gyorsan megtörténik. Egy 50 m2-es helyiség fertőtlenítése nagyságrendileg 15-40 percig tart. Ráadásul a generátorhoz kapcsolt szenzorok és okosvezérlés optimalizálja az ózontermelés időtartalmát. A rendszer felállítása és elpakolása sem vesz igénybe néhány percnél többet.

Olcsó, vagy drága?

A technológia számos olyan előnnyel bír, amit a bolti vegyszerek, fertőtlenítő szerek nem mondhatnak el magukról. Az ózon sokkal hatékonyabb, gyorsabb, kényelmesebb és alaposabb. Mindezeket figyelembe véve kifejezetten olcsó megoldás és jó befektetés.